Waarom blijft Zara aan de stoelen krabben?

Met deze en nog meer vragen ben ik de afstemming ingegaan met poes Zara. Hieronder volgt een passage uit het afstemmingsverhaal.

Zara is niet gauw tevreden en dat zal ze je ook duidelijk laten blijken. Dat doet ze door middel van haar gedrag. Ze wil beslist laten zien dat haar iets niet bevalt. En dat doet ze door onder andere aan de stoelen te krabben. Dit is een soort frustratie die ze uitleeft. Ze is gefrustreerd omdat ze niet behandeld wordt zoals ze graag zou willen. Ze wil echt elke dag volop in de schijnwerpers staan en ze wil voelen dat jouw aandacht steeds bij haar is. Zodra dat niet het geval is, gaat ze iets zoeken om zich uit te leven en op deze manier toch jouw aandacht te krijgen. Zara is tenslotte de koningin in huis en zo wil ze ook behandeld worden.
Zara voelt zich groots en dat is ze ook. Ze zou de wereld willen regeren en tegelijkertijd voelt ze de beperking. Dat voelt ze omdat ze in huis is. Daardoor voelt ze zich begrensd in haar doen en laten. Heel graag zou ze op koninklijke wijze de omgeving willen verkennen en willen opsnuiven. Soms doet ze dat thuis, maar ze vindt dat dat te weinig opgemerkt wordt.
Ondanks dat het buitenleven haar intrigeert, zal ze niet weg lopen. Ze komt altijd weer terug omdat ze in jou haar gelijke ziet. Jullie zijn soulmates.

Het was zo mooi om deelgenoot te mogen zijn van haar verhaal.