Waarheid en Wijsheid zit van binnen

“Hoe kom jij aan die wijsheid?” vroeg mijn moeder wel eens toen ik nog klein kind was.

Ieder mens is vrij om zijn waarheid uit te spreken.
De een zijn waarheid is niet beter dan die van de ander.
Het is wellicht een andere waarheid. Weliswaar net zo waardevol.
Waarheid is voor iedereen verschillend. Wat voor de een waar is, is voor de ander niet zo. Waarheid is betrekkelijk en kan per dag, per minuut, per seconde veranderen. Er is geen mens die alle waarheid en alle wijsheid bezit. Vaak zijn het slechts brokstukken. Verkregen uit wat men gelezen, ervaren, aangenomen heeft.

Ik vind het belangrijk om te ontdekken wat de waarheid vanuit mijn hart is. Vanuit mijn ziel. Daar bevindt zich mijn echte waarheid en wijsheid.
Volgens mij is ieder mens Wijs en Waar diep van binnen. Wijsheid en waarheid zijn niet weggelegd voor enkelingen of uitverkorenen. We zijn er allemaal mee geboren. Helaas hebben we verleerd er naar te luisteren.
Waarheid en wijsheid in hart en ziel behoort aan iedereen die bereid is een blik naar binnen te werpen, goed te luisteren en goed te voelen. En zichzelf serieus te nemen.

Wij kunnen de waarheid en wijsheid van de ander respecteren, maar we hoeven het niet te integreren. Zo blijven we authentiek. In die hoedanigheid is het fijn om naar elkaar te luisteren. Van binnen naar buiten in plaats van buiten naar binnen.

En dat is wat ik zo mooi vind aan Luisterkind. Tijdens een afstemming luister ik naar jouw waarheid en jouw wijsheid.
Daar vanuit de diepere lagen komen jouw antwoorden.